Mijn naam is Bob van den Elshout, 21 jaar en woonachtig in Waalwijk. Vanaf jongs af aan heb ik al een grote passie voor muziek en alles wat hierbij komt kijken. Ik ben daarom ook met mijn zevende jaar met gitaarlessen begonnen aan de Music’scool in Waalwijk. Hier heb ik 8 jaar les gehad van Ron van Beijnen en 5 jaar van Thijs de Jong. Op de middelbare school mochten wij een keuze maken tussen verschillende buitenschoolse activiteiten. Ik heb toen de keuze gemaakt voor de Popklas. Hier is een leuke schoolband uit ontstaan waarin ik 7 jaar heb gespeeld. Ons repertoire bestond voornamelijk uit rock covers en alternatieve pop.

In 2019 is er veel veranderd voor mij, alles kreeg een grote boost, waardoor ik de stap richting een muziekopleiding nu durf te zetten. Ik werd gevraagd voor de band Present Danger, een Metallica tributeband met ongeveer 40 Ć  50 optredens per jaar. Naast de Metallica tribute wordt er ook hard gewerkt aan eigen muziek. Tevens kreeg ik in 2019 een baan aangeboden als muziekdocent gitaar aan de Music’scool in Oosterhout en Den Bosch. Binnenkort start ik ook als gitaardocent in Waalwijk.

Nu ik al een beetje heb kunnen proeven van een leven vol muzikaliteit wil ik eigenlijk niets anders meer.

In 2018 heb ik een open dagen van verschillende muziekopleidingen bezocht. Maar ondanks het feit dat ik mijn gitaar dagelijks vast had, was ik zelf niet overtuigd van mijn eigen niveau. Met oog op de toekomst maar toch ook bezig willen zijn met muziek heb ik gekozen voor de opleiding commerciƫle economie richting IEMES ( International Event Music & Entertainment Studies). Echter kwam ik er al snel achter dat dit niet de geschikte opleiding voor mij was omdat het aandeel muziek in deze opleiding minder was dan ik had gehoopt. Muziek bleef kriebelen en zoals eerder aangegeven deden zich op dat moment verschillende mooie kansen voor.

Het afgelopen jaar heb ik mij vooral ingelezen in de verschillende mogelijkheden qua muzikale opleidingen in Nederland. Zo heb ik gekeken naar Artez, Codarts, de Herman Brood Academie, Rockcity en de Rockacademie.

De diversiteit tussen de verschillende gitaardocenten spreekt mij erg aan. Ik hoop mijzelf te kunnen ontplooien in de expertisegebieden van deze gitaristen.

Ik hoop door het volgen van een studie aan een muziekopleiding op een mooie toekomst in de muziek, mijn netwerk te vergroten en mezelf door te ontwikkelen als muziekdocent of coach.