Zoals in de introductie al een beetje beschreven is, heb ik in verschillende bandjes gespeeld. Ik ben in 2011 begonnen met de Popklasband The Difference. Deze band groeit al snel uit tot een band met enthousiaste jonge muzikanten die graag in cafeetjes in Waalwijk en omgeving willen spelen.

In de 7 jaar dat ik in The Difference heb gespeeld, heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken. Zo heb ik al kennis kunnen maken met het managen van een band in mijn rol als de “drijvende kracht”. Hierdoor heb ik veel ervaring in de branche op kunnen doen en een groot netwerk op kunnen bouwen.

Vanuit deze band heb ik de overstap kunnen maken naar Present Danger. Hier word alles geregeld door een manager maar voor mijn muzikale carrière is de overstap naar PD een enorme boost geweest.

Doordat ik mezelf nu dagelijks heel veel bezighoud met muziek ben ik ook begonnen als gitaardocent. Hier leer ik zelf ook erg veel van, dit is een stimulans om mijn muzikaal gehoor verder te ontwikkelen zodat ik in de les een nummer ter plekke kan uitzoeken.

Verder ben ik begonnen met extra zanglessen om eventuele backing vocals te kunnen vervullen. Dit onder toezicht van Jonathan Hoevertsz, afgestudeerd aan de Rockacademie.